Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
1974 vizite
21 mar 08

Bani europeni pentru reciclarea rumegusului

Un om de afaceri din Timisoara vrea sa transforme aceasta materie prima in brichete

Banii europeni au intrat in vizorul oamenilor de afaceri romani. Fie ca au businessuri mai mari sau mai mici, oricine vrea sa acceseze sumele in vederea dezvoltarii de proiecte in acord cu interesele nationale. In aceste conditii, specialistii estimeaza ca atat marii, cat si micii intreprinzatori vor migra catre zonele in care se invart sume de bani importante. Un sector pentru care Uniunea Europeana aloca sume importante este cel al dezvoltarii rurale.

Dan Tanasie a lucrat in industria lemnului. Dupa ce a ramas fara slujba, experienta acumulata a folosit-o pentru punerea pe picioare a unei afaceri proprii. Astfel, a luat fiinta societatea cu raspundere limitata TCasa, specializata pe productia de mobilier unicat.

Dan Barna, expert finantari europene in cadrul companiei Structural Consulting Group si consultant permanent al acestei rubrici, spune ca " exista multi oameni de afaceri cu initiativa care au parcurs experiente similare cu cele ale domnului Tanasie".

Proiect similar de succes in Luxemburg

Fiecare dintre proiectele mentionate mai sus poate fi finantat prin instrumente structurale care fac parte, fie din Programul Operational Regional, fie din cel de Crestere a Competitivitatii Economice sau din cel dedicat mediului rural. "De exemplu, utilizarea eficienta a deseurilor din lemn, in speta rumegus, este o prioritate si un astfel de proiect bine intocmit, pe langa succesul local, ar putea sa devina si un exemplu de buna practica", a precizat Barna. Un proiect similar a fost realizat in Luxemburg, unde, printr-un cost total de aproximativ 250.000 euro, s-a rezolvat necesarul de energie termica al unui mic cartier de case. Mai multe detalii sunt disponibile la sectiunea proiecte de succes pe site-ul www.fonduri-structurale.ro. "Secretul succesului sta atat in ideea proiectului, in gasirea solutiei optime pentru fiecare zona in parte, cat si in gasirea si dezvoltarea unor servicii de consultanta care sa aseze aceste idei in rigorile si cerintele cererilor de finantare", spune Barna. In opinia sa, la nivel de idee, foarte multe proiecte sunt finantabile. In momentul in care se intra insa in detalii, unele dintre ele pot fi nefezabile la un anumit moment. Cu cat strategia unei companii se axeaza mai bine pe proiecte realiste cu impact generator de dezvoltare locala - locuri de munca, protectia mediului, activitati economice conexe -, cu atat sansele de finantare vor fi mai mari.

Pentru articolul din Adevarul, click aici.

 

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home