Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
2193 vizite
27 feb 10

Cele mai frecvente greseli ale IMM-urilor la aplicarea pentru fondurile europene II

Accesul la informare, una dintre disfunctionalitatile administrarii fondurilor structurale in Romania

Una dintre problemele cu care firmele romanesti se confrunta atunci cand vine vorba de accesarea fondurilor europene este accesul deficitar la informare. Astfel, in cadrul unui sondaj de opinie realizat de site-ul Fonduri-Structurale.ro, aproximativ 11% dintre respondenti au spus ca au intampinat probleme in aceasta privinta.

Potrivit lui Dragos Jaliu, consultant in cadrul Structural Consulting Group si Fonduri-Structurale.ro, aceasta problema are doua componente: pe de o parte, la fel ca in alte state europene, autoritatile au o atitudine reactiva si nu vin cu informatii in intampinarea doritorilor si, pe de alta parte, documentatia este redactata intr-un limbaj greu de inteles.

"O componenta care mi se pare foarte importanta este cea a traducerii din romana in romana, pentru ca este un limbaj de lemn, un limbaj birocratic, pe care foarte putina lume il intelege. Se vorbeste despre programe operationale, domenii majore de interventie, axe prioritare, documente cadru de implementare [...] si celor care ar fi interesati de accesarea fondurilor europene le este foarte greu sa inteleaga toate conceptele si toate terminologia specifica", spune Dragos Jaliu.

"S-au facut mai multe caravane de catre institutiile responsabile, iar beneficiarii vin si intreaba lucruri concrete. Destul de greu le-a fost celor de la autoritatile de management sa le raspunda la aceste intrebari concrete," adauga acesta.

Pentru articolul din News Channel, click aici.

Noiembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home