Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
2181 vizite
27 feb 10

Cele mai frecvente greseli ale IMM-urilor la aplicarea pentru fondurile europene

Idei prea inguste, care nu se concentreaza foarte bine pe cerintele programelor operationale, citirea incompleta a documentatiei necesare si proiectarea unor bugete nerealiste. Acestea sunt doar cateva dintre greselile pe care IMM-urile din Romania le fac cand vor sa aplice pentru fonduri europene, analizate pentru NewsChannel.ro de specialistii din domeniu.

Dan Barna, consultant la Fonduri-Structurale.ro, vine in completarea acestei idei si spune ca un proiect bun trebuie sa plece de la identificarea unei nevoie reale. "Un proiect nu este o lista de cumparaturi, un proiect trebuie sa rezolve o problema reala", spune acesta.

Printre greselile pe care aplicantii le fac atunci cand inainteaza proiecte spre finantare se mai numara si faptul ca acestia nu cauta informatiile corecte si ca nu citesc cu atentie documentatia pusa la dispozitie de autoritatile de management.

De asemenea, atunci cand formuleaza justificarea pentru proiect, companiile au tendinta de a copia paragrafe intregi din programele operationale sau din documentele cadru, iar justificarea nu pleaca de la analiza reala a nevoielor acelui proiect, adauga Dan Barna. Consultantul mai spune ca unele proiecte nu primesc finantare din cauza ca proiecteaza bugete nerealiste.

Totodata, aplicantii se tem de zvonurile cu privire la incorectitudinea evaluarii, de modul in care trebuie sa faca bugetarea si, cel mai important, de faptul ca nu vor putea sa isi achite partea de cofinantare.

Pentru articolul din News Channel, click aici.

 

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home