Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
2015 vizite
13 nov 08

Finantarile europene au inundat, deocamdata, doar mediul online

Cel putin 20 de site-uri autohtone lansate in ultima perioada se bat pentru aceeasi miza: prezentarea fondurilor europene si a modalitatilor de accesare a acestora. Care sunt insa cele care ofera informatii verificate?

Emanuel Rauta, manager GEA Strategy&Consulting, recomanda celor care vor sa obtina informatii generale despre finantarile europene site-urile Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale (ACIS) si cele ale autoritatilor de management care gestioneaza programele operationale. „De asemenea, anumite banci au inceput sa-si diversifice oferta pentru creditele de cofinantare pentru utilizarea instrumentelor structurale si au inceput sa prezinte informatiile despre modul de accesare a fondurilor europene mult mai bine structurat, astfel incat sa atraga potentialii clienti", spune Rauta. In opinia sa, exista mai multe tipuri de site-uri: cele care actualizeaza zilnic informatiile primite de la autoritatile de management sau diverse surse europene, care prezinta analitic oportunitatile de finantare si care ofera si analize in functie de tipul de finantare disponibil si tipul de beneficiar, cele ale bancilor, ale institutiilor implicate in gestionarea anumitor programe si ale companiilor de consultanta, care insa evita sa ofere foarte multe informatii.

Competitori privati

Dragos Jaliu este initiatorul portalului www.fonduri-structurale.ro, care a fost lansat in urma cu doi ani si care apartine consortiului Structural Consulting Group. „Oferim informatii despre proiectele eligibile, despre posibili parteneri la nivel local, regional si national, dar si despre firmele de consultanta. Primim frecvent solicitari de consultanta pentru turism si agroturism, dar si pentru finantarea IMM-urilor", spune Jaliu. In luna octombrie, site-ul a avut circa 67.000 de vizitatori.

Pentru articolul din Capital, click aici.

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home