Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
2352 vizite
28 apr 10

IMM-urile si ministrul de resort analizeaza efectele impozitului minim

Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, va dezbate, marti, impreuna cu reprezentantii IMM-urilor, programele de fonduri europene accesibile acestora si efectele introducerii impozitului minim, in cadrul conferintei "IMM-urile versus Impozitul minim".

Evenimentul va pune in discutie teme precum oportunitatea introducerii impozitului minim, efectele acestei masuri si ale actualei crize economice asupra firmelor mici si mijlocii si influenta noilor impozite asupra competitivitatii mediului de afaceri romanesc comparativ cu tarile din regiune, informeaza Agerpres.

De asemenea, participantii vor analiza masurile fiscale solicitate de IMM-uri pentru iesirea din criza si posibilele efecte ale acestora, modalitatile prin care firmele mici si mijlocii pot beneficia - direct si indirect - de fondurile provenite din acordurile Guvernului cu FMI si cu alte institutii financiare internationale, sursele alternative de finantare la care intreprinzatorii pot recurge in contextul blocarii activitatilor de creditare, precum si impactul cresterii somajului in randul IMM-urilor.

Pe langa ministrul Constantin Nita, printre speakerii conferintei se numara Aurel Saramet - presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Ovidiu Nicolescu - presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Laura Marusca - director general adjunct al Directiei Generale pentru IMM, Comert Interior si Cooperatie din cadrul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Dan Barna - Managing Partner Structural Consulting Group si Dan Constantinescu - Managing Partner UniCredit Leasing.

Guvernul a aprobat recent ordonanta de urgenta privind introducerea de la 1 mai a unui impozit minim anual pe cifra de afaceri a firmelor, ce va aduce la buget peste 300 milioane lei in 2009. In timp ce reprezentantii Guvernului spun ca scopul acestui impozit este de a combate evaziunea, patronatele atrag atentia ca el va afecta activitatea micilor intreprinzatori.

In acest context, conferinta "IMM-urile versus Impozitul minim" va reuni reprezentanti ai intreprinderilor mici si mijlocii, ai bancilor si ai societatilor de asigurari, autoritati si lideri ai asociatiilor din domeniu pentru a dezbate solutiile de crestere sau mentinere a volumului afacerilor.

 

Noiembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home