Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
2011 vizite
10 sep 08

Mobilier romanesc pentru Europa

„In tara produsele mele sunt cunoscute. Sunt asaltat de foarte multe comenzi. Totusi, m-ar interesa sa vand si in Uniunea Europeana. Pot sa solicit finantare europeana pentru a-mi promova produsele in afara Romaniei? Vreau sa particip la Furniture Show, una dintre cele mai mari expozitii internationale din lume".

Asa a sunat mesajul unui intreprinzator din Prahova, patronul unei firme care produce mobilier pentru locuinte, spatii comerciale si hoteluri. Am aflat ca firma producatoare de mobilier din Prahova face parte din categoria intreprinderilor mici (are 17 salariati si in ultimul an a realizat o cifra de afaceri de 9,5 milioane euro). A fost infiintata in 2002 si detine un showroom unde se pot vedea o parte dintre modelele executate.

O companie in plina dezvoltare cu viziune indrazneata sa devina una dintre cele mai renumite companii producatoare de mobilier din sud-estul Europei. Dar pentru asta ii trebuie promovare agresiva in afara granitelor prin participare la expozitii internationale.
Un astfel de proiect care prevede participarea la targuri si expozitii internationale cu stand propriu se poate finanta prin POSCCE, axa prioritara 1 - „Un sistem inovativ si eco-eficient de productie", Domeniul major de interventie - „Investitii productive si pregatirea pentru concurenta pe piata a intreprinderilor, in special IMM-uri", Operatiunea „Sprijin pentru accesul pe noi piete si internationalizare".

Ghidul Solicitantului pentru acest tip de proiect prevede cateva aspecte de care un intreprinzator trebuie sa tina seama in procesul de elaborare a documentatiei:
• Durata maxima a proiectului este de 24 de luni (intre data semnarii contractului de finantare si data finalizarii ultimei activitati prevazute in cadrul proiectului)
• Se poate solicita finantare de pana la 200.000 euro, in conditiile respectarii regulii referitoare la ajutorul de minimis. Cofinantarea pentru un astfel de proiect este de 30% din valoarea asistentei financiare nerambursabile.
• Proiectul trebuie sa aiba ca obiect participarea la o singura conferinta. Nu sunt admise proiectele care au ca obiect participarea la mai multe targuri si expozitii internationale.

Succesul unei afaceri depinde si de varietatea modalitatilor de promovare. Doar 55,34% dintre IMM-urile din Romania au site-uri proprii prin intermediul carora isi promoveaza afacerea. „Interesul IMM-urilor din Romania pentru o prezenta online se afla sub media europeana, desi aceasta e tot mai importanta pentru dezvoltarea oricarui tip de afacere, oriunde in lume", declara specialistii IT din Romania.
Antreprenorul din Prahova va depune cererea de finantare la Oficiul Teritorial pentru IMM si Cooperatie (OTIMMC) Brasov (Str. Prahova nr. 2) sau la sediul Organismului Intermediar pentru POS CCE (Str. Poterasi nr.11, sector 4, Bucuresti). Anterior insa, el va trebui sa se inregistreze online la adresa http://animmc2008.medianetdesign.ro.
Inscrierea online incepe in data de 18 august 2008, iar depunerea proiectelor se face conform programarilor care au rezultat in urma inregistrarii online.

Pentru articolul din Europeanul, click aici.

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home