Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
1932 vizite
13 mar 08

Persoanele cu dizabilitati, incadrate in munca cu fonduri europene

Un program finantat de UE se adreseaza tinerilor cu handicap, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, toti din Bucuresti Romania va beneficia, pana in 2013, de fonduri europene in valoare de 4,1 miliarde de euro, in vederea dezvoltarii resurselor umane. Programul face parte din Fondul European Social, care reprezinta continuarea programului PHARE pentru Coeziune Economica si Sociala.
Proiectele vizeaza dezvoltarea capitalului uman, cresterea competitivitatii pe piata muncii, iar sumele pot fi folosite si pentru traininguri necesare in vederea implementarii unui stil de munca bazat pe principiul invatarii pe toata perioada vietii. In plus, sunt incluse si proiectele privind integrarea pe piata muncii a populatiei rome, a persoanelor cu dizabilitati si a tinerilor absolventi.

Valoarea unui proiect, intre 30.000 si 500.000 de euro

Dan Barna, expert finantari europene al Structural Consulting Group si partener permanent al acestei rubrici, a declarat ca in Programul operational sectorial dedicat dezvoltarii resurselor umane este alocata o suma importanta de bani dezvoltarii economiei sociale, un domeniu ce nu a fost aproape deloc stimulat in tara noastra pana in prezent. "Este intr-un fel acceptarea de catre stat a realitatii ca un program social consistent si eficient care sa genereze efecte dincole de asistarea pasiva <> nu poate fi realizat doar cu eforturile adeseori supraomenesti ale unor ONG-uri. Proiecte de tipul celui de mai sus isi pot gasi finantarea in cadrul celei de-a sasea axe a POS DRU, respectiv Promovarea Incluziunii Sociale", spune Barna. Prin intermediul acestui program se are in vedere atat stimularea angajatorilor de a incadra in munca persoane care apartin acestor grupuri, cat mai ales crearea unor structuri productive protejate. Astfel de proiecte s-au realizat cu succes in statele membre UE, cateva exemple fiind disponibile pe www.fonduri-structurale.ro. Conditiile financiare sunt stimulative, cofinantarea fiind doar 2% pentru beneficiari din sectorul public, ONG, asociatii profesionale si asociatii nonprofit, unitati din sistemul de educatie, institutii si organisme publice, autoritati locale si 30% pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperative. Bugetul total alocat este de 429,15 milioane euro, iar, conform ultimelor date, valoarea proiectelor este intre 30.000 si 500.000 euro.

Pentru a citi articolul complet din Adevarul click aici.

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home