09 iun 10

256 de milioane de euro de la UE au intrat in buzunarul beneficiarilor in primele cinci luni

Aproape 256 de milioane de euro au intrat in primele cinci luni in conturile firmelor si autoritatilor publice beneficiare de fonduri structurale europene, ceea ce inseamna un nivel dublu fata de perioada similara a anului trecut.

Autoritatile estimeaza pentru 2010 plati in cuantum de 1-1,3 mld. euro, in conditiile in care anul trecut 600 mil. euro au mers catre beneficiari ca rambursari si sume acordate in avans.

"De la 31 decembrie 2009 pana la 31 mai 2010 au fost efectuate plati catre beneficiari in valoare de 256 de milioane de euro. Tinand cont ca anul trecut, in primul semestru, s-au facut plati de circa 100 de milioane de euro, iar in partea a doua a anului acestea s-au triplat si au ajuns la 437 de milioane de euro, ne asteptam ca pana la sfarsitul anului 2010 sa atingem pragul de 1-1,3 miliarde de euro", a spus, Catalin Vatafu, consilierul primului-ministru.

"Trebuie apasata pedala de acceleratie in atragerea banilor de la UE, pentru ca pana la sfarsitul acestui an trebuie sa cheltuim banii alocati pentru 2007. Ne miscam inca greu cu platile, se intarzie foarte mult. De exemplu, avem un proiect pe resurse umane unde am depus cererea de rambursare in ianuarie, iar banii de la UE au venit la inceputul lunii iunie", spune Dragos Jaliu, partener al firmei de consultanta Structural Consulting Group.

Sursa: Ziarul Financiar

Septembrie 2019 (0)