Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
1995 vizite
13 aug 08

Si acum ce ma fac?


Alexandru P. este un tip dinamic si implicat care, in 8 ani (2 mandate), a reusit sa realizeze cateva proiecte importante in orasul al carui primar este. In urma cu cativa ani, a infiintat la primarie un departament de integrare europeana care functioneaza foarte bine. Toate proiectele aflate acum in implementare au fost realizate de echipa din acel departament. „Nu am avut, practic, nevoie de consultanta decat pentru studiile tehnice.

Acum o saptamana trei dintre ei, cei mai buni, m-au anuntat ca pleaca. Am doua proiecte mari in implementare si alte trei pentru care asteptsm semnarea contractelor. Raman si fara manageri pe proiecte si fara expertiza. Ce sa fac acum, sa caut o firmã de consultanta, sa caut alti experti? Cat din ceea ce se facea intern ar putea fi preluat de o firma de consultanta?", intreaba ingrijorat primarul.
Problema folosirii expertizei externe de catre autoritatile publice locale este complexa. Poate reprezenta o solutie viabila, dar ea functioneaza cu adevarat bine doar in masura in care sunt indeplinite simultan doua conditii:

- consultantul sa aiba la randul sau o buna experienta;

- la beneficiar sa existe un partener de dialog competent capabil sa furnizeze informatii, sa nteractioneze si sa proceseze rezultatele muncii consultantului.

Valoarea unei firme de consultanta nu sta in principal in vechime, cifra de afaceri si fosti clienti, cat mai ales in calitatea/expertiza individuala a oamenilor pe care-i detine in prezent. Este aspectul cel mai important pe care autoritatile locale trebuie sa il urmareasca atunci cand apeleaza la consultanti.
Un furnizor bun de consultanta poate ajuta autoritatile publice locale sa isi dezvolte propria expertiza, dar atitudinile nu pot fi schimbate. De aceea, autoritatile trebuie sa angajeze oameni pozitivi, care doresc sa invete, oameni care doresc sa faca lucrurile sa se intample.
Ei vor deveni expertii proiectelor pentru care primarul asteapta acum semnarea contractelor. Ei sunt cei care vor realiza efectiv proiectele, consultantul fiind, in fapt, un sprijin necesar, dar aproape niciodata suficient.

Pentru articolul din Europeanul, click aici.

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home