Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
2130 vizite
19 feb 07

Turism medical cu fonduri europene

Ionica Ciortan vrea sa investeasca 10 milioane de euro in constructia unui Complex Medical Turistic, la Constanta
Incepute cu investitii initiale de ordinul zecilor de mii de euro, afacerile micilor intreprinzatori din tara noastra se pot dezvolta cu ajutorul fondurilor structurale acordate Romaniei in perioada 2007-2013.

Dupa ce a lucrat 12 ani in sistemul medical romanesc, Ionica Ciortan a ales sa intre in sectorul privat, infiintandu-si acum 11 ani propria companie. In prezent, a ajuns in punctul in care dezvoltarea din surse proprii nu mai poate fi sustinuta, astfel ca se gandeste la o noua sursa de finantare: fondurile structurale.

Exemplu austriac de succes de business in domeniul sanatatii

Initiativa de la Constanta nu este singulara, ea avand un corespondent in Austria. Potrivit site-ului www.fonduri-structurale.ro, in aceasta tara a fost imbinat cu succes conceptul de vacanta cu cel al mentinerii sanatatii, si mai ales cu obiectivul autoritatilor, acela de a duce la o dezvoltare economica. Astfel, renumita pentru partiile de schi, Austria a devenit si un loc in care poate fi petrecuta o vacanta menita sa va repuna pe picioare. Si la propriu, si la figurat. Regiunea Waldviertel, o zona nepoluata, este ideala pentru vacantele destinate mentinerii sanatatii. In 1986 a fost construit aici Gars Bio-Training Hotel, unde exista 146 de camere cotate la 4 stele si peste 100 de angajati. Centrul modern de tratament existent in cadrul hotelului si cadrul natural magnific din zona au atras imediat turisti din toate colturile tarii si nu numai. In concluzie, in 2001, a fost construit si un al doilea stabiliment al hotelului, unde au fost organizate mai multe seminarii si traininguri pentru practicanti ai medicinei chineze si ai terapiilor alternative la medicina clasica, metode care vor fi aplicate pacientilor care vin in centru la tratment. Au fost create astfel 34 de noi locuri de munca, iar existenta centrului de tratament si a celor doua hoteluri a dus la dezvoltarea economica a zonei si a turismului. Costurile totale s-au ridicat la 8,7 milioane de euro, din care 1,3 milioane de euro au reprezentat contributia Uniunii Europene.

Fondurile structurale asigura 40% din suma

Dan Barna, expert finantari europene - Structural Consulting Group, spune ca un astfel de proiect ar putea primi finantare sub Programul Operational Regional, axa prioritara "Dezvoltarea turismului local si regional". "Vor fi incurajate proiectele care vizeaza dezvoltarea turismului de nisa in zonele cu resurse specifice, cum ar fi: turismul ecvestru, speoturismul, turismul de aventura, turismul memorial-istoric sau turismul medical", explica Barna. Pentru o asemenea investitie de 10 milioane de euro, cofinantarea necesara va fi semnificativa, reprezentand 40% din totalul cheltuielilor eligibile. Sprijinul financiar nerambursabil pentru astfel de proiecte este cuprins intre 200.000 si 25.000.000 de euro, iar solicitarile de finantare vor putea fi depuse la Agentiile de Dezvoltare Regionala.

Pentru articolul din Adevarul click aici.

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home