Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
1946 vizite
06 mar 07

Uniunea Europeana da bani pentru informatizarea zonelor rurale

Micii intreprinzatori vor sa acceseze fonduri structurale pentru dezvoltarea serviciilor si infrastructurii de telecomunicatii din mediul rural

Desi procedurile de accesare a banilor europeni nu sunt in totalitate definitivate de catre autoritati, iar la documentatia specifica inca se mai lucreaza, micii afaceristi din afara Capitalei isi fac deja planuri pentru a intra in posesia sumelor de care au nevoie. O mare parte din fondurile acordate de Uniunea Europeana sunt orientate pentru cresterea accesului la informare prin intermediul internetului, mai ales in zonele rurale.

"Desi numarul conexiunilor la internet in Romania aproape s-a dublat in ultimii ani, inca suntem departe de media europeana. Situatia este critica mai ales la nivel rural, acolo unde furnizorii privati de retele nu au niciun interes sa-si extinda afacerile din cauza costurilor foarte mari, de accea sprijinul financiar european in aceste zone de esec al pietei este vital", a declarat Dan Barna, expert si consultant finantari europene - Structural Consulting Group.

137 milioane de euro pentru sustinerea dezvoltarii IT&C

In Romania, Programul Operational "Cresterea competitivitatii economice" finanteaza astfel de idei de proiect. Suma alocata la nivelul Romaniei pentru "Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei" este de aproximativ 137 milioane de euro pentru perioada 2007-2013. "Valoarea maxima a sprijinului financiar nerambursabil pe care un furnizor de retele de comunicatii poate sa o obtina este de un milion de euro. Vor fi finantate in special proiectele cu cele mai bune solutii cost-beneficiu, adica proiecte cu finantare redusa, dar care genereaza venituri mari", a declarat, pentru Adevarul, Dragos Jaliu, lector SNSPA. Solicitarile de finantare vor putea fi depuse la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, organism care va realiza selectarea proiectelor si va acorda grantul. "Cofinantarea pe care o intreprindere mica, ca din exemplul de mai sus, trebuie sa o asigure este de minim 30% din totalul costurilor eligibile ale proiectului", a adaugat Jaliu.

Pentru articolul din Adevarul, click aici.

 

Septembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home