Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
De ce a construit România doar 368 de kilometri de drumuri
14 oct `16
   PRESA - http://www.zf.ro/eveniment/construit-romania-368-kilometri-drumuri-fondurile-europene-iar-polonia-5-ori-mult-teoretic-stam-rau-comparativ-celelalte-state-practic-avand-vedere-efortul-ultimilor-doi-ani-stam-pic-bine-15805441
România a construit doar 368 de kilometri de dru­muri noi din fondurile europene absorbite din exerciţiul fi­nanciar 2007- 2013, în timp ce Polonia a construit 1.886 de kilometri, ..
Medicii din Timisoara invata sa obtina fonduri europene cu noi
15 iun `16
   PRESA
Medicii din Timisoara vor ca unitatile medicale in care lucreaza sa fie modernizate si sunt dispusi sa depuna un efort pentru asta, invatand sa scrie proiecte ca sa primeasca bani e ..
Opinie: Planul pentru cheltuirea banilor europeni este incomplet
07 oct `13
   PRESA
Perioada 2007-2013 a fost un dezastru pentru atragerea fondurilor europene. Lipsa de strategie si incoerenta programelor guvernamentale au adus pierderi de miliarde de euro. Partea ..
Firmele renunta la proiectele cu fonduri europene
22 aug `13
   PRESA
Romania a primit intr-o luna, fonduri europene cat in primele sase luni din an. Dar banii vin cu intarziere, timp in care firmele care ii asteptau au acumulat datorii la banci, pent ..
Cat costa un expert privat inchiriat de stat?
20 iun `13
   PRESA
Atragerea fondurilor europene devine o treaba privata. Statul a realizat ca nu este capabil sa atraga fonduri europene cu functionarii angajati oricum pe bani frumosi. Asa ca apel ..
Ce ne costa regionalizarea?
10 apr `13
   PRESA
Oamenii de afaceri cu firme mici și mjlocii spun că regionalizarea ar putea costa România aproximativ zece miliarde de euro, bani europeni la care statul nu ar mai avea acces timp ..
Viziunea expertilor cu privire la viitorul fondurilor europene
20 mar `13
   PRESA
Multe vorbe pentru nimic. Dupa toate discutiile privind gradul infim de absorbtie a fondurilor structurale, dupa toate nemultumirile legate de banii (prea putini, dupa unii) ce ni s ..
Mai multi bani necesari pentru proiectele europene
07 feb `13
   PRESA
Beneficiarii proiectelor finantate cu fonduri europene ar putea incasa bani cu si mai mare intarziere decat pana acum, lucru care ar insemna falimentul pentru unii dintre ei. Asta p ..
Rata de absorbtie de 50% este posibila, dar putin probabila
17 ian `13
   PRESA
Aproape 28 de milioane de euro pe zi. Aceasta este suma pe care trebuie sa o atraga Romania ca sa fie indeplinita tinta ambitioasa a Guvernului de a obtine 50% din fondurile europen ..
Beneficiarii asteapta un viitor sumbru pentru fondurile europene
12 nov `12
   PRESA
Pentru Dragos Jaliu, consultant fonduri structurale si partener al Structural Consulting™ Group, pre-suspendarea si corectiile aplicate tarii noastre de Comisia Europeana au devenit ..
Dilema Guvernului: tinta de deficit sau proiectele UE
29 oct `12
   PRESA
Dupa ce Comisia Europeana a decis sa opreasca Romaniei finantarea pe trei programe importante, Guvernul ramane cu sarcina uriasa de a face rost de bani pentru ducerea la bun sfarsit ..
Despre presuspendarea Programelor Operationale
26 oct `12
   PRESA
Programele "Transport", "Regional" si "Cresterea Competitivitatii Economice", cofinantate prin fonduri europene, in valoare totala de 48 miliarde lei, vor intra, "in mare parte", in ..
Beneficiarii de fonduri UE: Nu ne pedepsiti la gramada!
19 sep `12
   PRESA
Comisia Europeana a decis aplicarea unor sanctiuni pentru mai multe programe finantate din bani europeni. Administratorii de proiecte sustin ca nu e corect ca ei sa plateasca pentru ..
Finantarea europeana a Romaniei este inghetata
17 sep `12
   PRESA
Verificarile Comisiei Europene determina sanctiuni cuprinse intre 15 si 25% din valoarea totala a contractelor pe patru programe operationale. De altfel, tema va figura pe agenda ..
Solutii pentru POSDRU: Transparenta, informare, comunicare
06 sep `12
   PRESA
Beneficiarii fondurilor UE prin programele operationale destinate Romaniei au ajuns la disperare din cauza blocajului in care au ajuns platile pentru proiectele lor. Suspiciunea ca ..
"Nu trebuie sa vina CE sa ne dam seama ca avem gunoi sub pres"
23 iul `12
   PRESA
Consultantii pe fonduri europene nu au constat imbunatatiri semnificative ale mecanismului de accesare a fondurilor europene in ultimele sase luni si nici nu au fost consultati in e ..
Aprilie, cea mai buna luna pentru fondurile UE
16 mai `12
   PRESA
In aprilie au intrat in economie 173 milioane de euro bani curati de la Uniunea Europeana, aceasta fiind si cea mai buna luna din acest an in ceea ce priveste absorbtia fondurilor e ..
Blocarea de fonduri UE pentru Romania
24 feb `12
   PRESA
Neregulile gasite fie de auditul intern, fie de catre expertii Comisiei Europene in cheltuirea fondurilor europene risca sa trimita beneficiarii finantarilor in incapacitate de plat ..
Consultantii care au creat portalul www.fonduri-structurale.ro
03 oct `11
   PRESA
Au inceput inca din studentie sa se informeze despre fondurile europene, au conceput un site cu informatii despre fondurile structurale, iar acum ofera consultanta celor care vor sa ..
Reducerea prefinantarii la 10% va afecta 2/3 dintre beneficiari
01 aug `11
   PRESA
Schimbarea regulilor in timpul jocului ii determina pe consultanti si pe beneficiari sa se astepte la rezilieri de contracte si chiar la blocarea absorbtiei Masura diminuarii cuant ..
Scandal pe banii UE pentru proiectele de resurse umane
15 mar `11
   PRESA
Reprezentantii Comisiei Europene au cerut Romaniei sa-i verifice pe beneficiarii de fonduri pentru proiecte de resurse umane care nu au depus cerere de rambursare si sa recupereze b ..
Campionii fondurilor europene
16 nov `10
   PRESA
Afacerile finantate cu fonduri europene nerambursabile ar fi trebuit sa fie marea miza a a ultimilor ani pentru Romania. Dupa o prima faza in care lucrurile s-au miscat in pas de me ..
De ce nu atrage Romania fonduri europene?
29 iul `10
   PRESA
Coruptia si lipsa personalului calificat si dedicat reprezinta principalele obstacole in calea unei rate mai ridicate de absorbtie a fondurilor europene, in opinia specialistilo ..
Cursul, piedica in calea finantarii UE
18 iun `10
   PRESA - Adevărul
Firmele care acceseaza fonduri europene pierd bani din cauza diferentei de curs valutar din momentul intocmirii proiectului pana la accesarea efectiva a banilor. „Platile in cazul ..
Unde gasesc IMM-urile informatii
16 iun `10
   PRESA
Reprezentantii IMM-urilor care doresc sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor pe care le conduc gasesc mai multe informatii pe site-urile de profil decat pe p ..
Plati catre beneficiari
09 iun `10
   PRESA
Aproape 256 de milioane de euro au intrat in primele cinci luni in conturile firmelor si autoritatilor publice beneficiare de fonduri structurale europene, ceea ce inseamna un nivel dub ..
Absorbtia fondurilor de la UE este in crestere
08 iun `10
   PRESA
In luna mai 2009, numarul proiectelor semnate s-a majorat cu aproape 46% fata de aprilie. Chiar daca perioada de aprobare a dosarelor ramane un impediment pentru utilizarea banilor ..
Pe cand relaxarea fiscala promisa?
02 iun `10
   PRESA
Majorarea ajutorului pentru IMM-uri va ramane doar o initiativa de bun-simt daca celelalte masuri anticriza promise nu sunt adoptate. Antreprenori, asezati-va repede la coada pentru ..
IMM-urile si ministrul
28 apr `10
   PRESA
Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, va dezbate, marti, impreuna cu reprezentantii IMM-urilor, programele de fonduri euro ..
„Adevarul“ te invata cum sa iei bani europeni
09 apr `10
   PRESA
Afla care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru ca ideea ta de afaceri sa prinda viata! Urmareste zi de zi sugestiile noastre de investitii. Invata din reusitele, dar si din ..
Cele mai frecvente greseli ale IMM-urilor II
27 feb `10
   PRESA
Accesul la informare, una dintre disfunctionalitatile administrarii fondurilor structurale in Romania Una dintre problemele cu care firmele romanesti se confrunta atunci cand vine ..
Cele mai frecvente greseli ale IMM-urilor
27 feb `10
   PRESA
Idei prea inguste, care nu se concentreaza foarte bine pe cerintele programelor operationale, citirea incompleta a documentatiei necesare si proiectarea unor bugete nerealiste. Aces ..
Pe mana cui ramane gestionarea fondurilor europene?
11 ian `10
   PRESA
In autoritatile de management care gestioneaza atragerea fondurilor europene lucreaza aproximativ 700 - 800 de angajati care au pe mana bani europeni in valoare de 34 mld. euro pana ..
Fondurile europene in 2010: Absorbtia de bani
07 ian `10
   PRESA
In 2010, absorbtia de bani europeni din fondurile structurale va creste, potrivit consultantului de la Structural Consulting Group, Dragos Jaliu. In opinia sa, beneficiarii au int ..
Perioada de aprobare a proiectelor
08 iun `09
   PRESA
Chiar daca perioada de aprobare a dosarelor ramane un impediment pentru utilizarea banilor europeni, interesul pentru astfel de finantari este in crestere. In luna mai 2009, numarul ..
Sute de proiecte POS, aprobate sub Boc
26 mar `09
   PRESA
Premierul Emil Boc a anuntat ca, in primele trei luni de la infiintarea Comitetului Interministerial pentru gestionarea absorbtiei fondurilor europene, au fost aprobate 683 de proie ..
Accesul la informare
25 feb `09
   PRESA
Una dintre problemele cu care firmele romanesti se confrunta atunci cand vine vorba de accesarea fondurilor europene este accesul deficitar la informare. Astfel, in cadrul unui son ..
Peste 2,6 mld. € din banii UE pot fi accesati si de IMM-uri
12 ian `09
   PRESA
Firmele din Romania pot accesa, si in acest an, sute de milioane de euro, din bani europeni, pentru dezvoltarea afacerilor si pentru investitii in noi tehnologii, cercetare sau pent ..
Cu viteza luminii
17 dec `08
   PRESA
Retele wireless si initiative e-guvernare finantate din fonduri structurale Incet, incet, internetul a inceput sa faca parte din viata noastra. Devenim din ce in ce mai „pretentios ..
Cooperarea interregionala (partea a II-a)
17 dec `08
   PRESA
Cooperarea inter-regionala reprezinta cooperarea intre autoritatile publice regionale si locale, dar nu numai, pe probleme de interes comun in gestionarea si implementarea programel ..
Dincolo de criteriile de evaluare
17 dec `08
   PRESA
Pe parcursul acestui an de aparitie a ziarului euROpeanul, am realizat o serie de articole dedicate criteriilor de evaluare avute in vedere de catre evaluatori in aprecierea valorii ..
Premiu de excelenta pentru fonduri-structurale.ro
17 dec `08
   PRESA
In cadrul unei ceremonii speciale organizate in cadrul editiei a II-a a Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor europene, portalul „fonduri-structurale ..
Prioritati regionale: Structurile de sprijin pentru afaceri
10 dec `08
   PRESA
Poveste de succes: Agentii de sprijin pentru inceperea afacerilor in Germania Dupa cum reiese din analizele realizate de catre Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii ..
Centrele de informare turistica si fondurile structurale
10 dec `08
   PRESA
Dispunem de multe zone turistice. Din pacate, insuficient promovate in afara granitelor si, in consecinta, rar vizitate de turistii straini. Sa enumeram doar cateva: Delta Dunarii, ..
Cooperarea interregionala (I)
10 dec `08
   PRESA
Cooperarea inter-regionala reprezinta cooperarea intre autoritatile publice regionale si locale, dar nu numai, pe probleme de interes comun in gestionarea si implementarea programel ..
Comunicarea europeana? Rezultate concrete! Informatii practice!
20 nov `08
   PRESA
Cu ocazia vizitei sale in Romania, Claus Sorensen, directorul general al DG pentru Comunicare din cadrul Comisiei Europene, a avut amabilitatea de a acorda in exclusivitate pentru e ..
Programele de cooperare transfrontaliera
20 nov `08
   PRESA
Pe langa cele 20 de miliarde lei pe care Romania le primeste pana in 2013, prin cele sapte programe operationale, mai sunt aproape 1,6 miliarde euro de care se pot bucura diverse or ..
Finantarile europene au inundat, deocamdata, doar mediul online
13 nov `08
   PRESA
Cel putin 20 de site-uri autohtone lansate in ultima perioada se bat pentru aceeasi miza: prezentarea fondurilor europene si a modalitatilor de accesare a acestora. Care sunt insa c ..
Dificultati in procedura de acordare a subventiilor
12 nov `08
   PRESA
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, APIA deruleaza fondurile europene pentru implementarea masurilor de sprijin finantate din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA) ..
Credibilitatea unui proiect in evaluare IV
12 nov `08
   PRESA
Sustenabilitatea - ce urmeaza dupa proiect In cadrul seriei de dialoguri incepute in numerele anterioare din euROpeanul au fost abordate criteriile de evaluare si elementele care ..
Sa invatam sa scriem proiecte. Primii pasi.
12 nov `08
   PRESA
Desi exista o diversitate de probleme la nivel local, rezolvarea acestora trebuie sa fie abordata intr-un cadru mult mai amplu, ca parte dintr-o actiune de mai mare anvergura. Acest ..
Drumurile noastre toate/ Se vor finanta odata...
30 oct `08
   PRESA
Un calcul simplu ne arata ca suntem pe ultimul loc in Europa la constructia de autostrazi. „Reusim" sa construim intr-un ritm „ametitor", de 7 km de autostrada/an. De fapt, nici nu ..
Fursecurile structurale
30 oct `08
   PRESA
Cluj, ora 10:25. Uff, mai sunt cinci minute si, in sfarsit, iesim in pauza de cafea. M-am plictisit groaznic la trainingul asta pe fonduri structurale. Sper ca fursecul din pauza sa ..
Credibilitatea unui proiect in evaluare III
22 oct `08
   PRESA
Relevanta - proiectul potrivit la locul potrivit In cadrul seriei de dialoguri incepute in numerele anterioare din „euROpeanul", au fost abordate criteriile de evaluare si elemente ..
Apel 112. Finantari europene pentru viata
21 oct `08
   PRESA
Patru tineri care se intorceau de la discoteca au fost raniti grav, pe DN1, in apropiere de Sinaia, dupa ce jeep-ul in care se aflau a intrat frontal intr-un autocar aflat pe contra ..
„Zambeste, maine va fi mai bine...“
20 oct `08
   PRESA
Usa de la intrare se deschide foarte greu si scartaie infiorator. Prima impresie: peretii cad peste tine si te loveste un miros greu de igrasie. Cladirea in care nu s-a investit de ..
Intinde-te cat ti-e plapuma
15 oct `08
   PRESA
Credibilitatea unui proiect in evaluare II M-am revazut cu Radu, bunul meu prieten cu experienta in evaluare, dupa cateva zile, asa cum stabiliseram. Dialogul a continuat, firesc, ..
Credibilitatea unui proiect în evaluare I
01 oct `08
   PRESA
L-am intalnit zilele trecute pe Radu, un vechi prieten, consultant cu ani multi de experienta in finantari europene. In ultimii zece ani a fost implicat in implementarea multor proi ..
Salutari de pe litoral! Multi nervi si de restu’ speranta.
01 oct `08
   PRESA
Jurnal de uichend. Subiectiv. Prima zi. Sfarsit de august, vineri pe la pranz. Vreau sã plec la mare. Deschid televizorul si ma uit la stiri. „Coloane de masini de mai multi kilome ..
Mobilier romanesc pentru Europa
10 sep `08
   PRESA
„In tara produsele mele sunt cunoscute. Sunt asaltat de foarte multe comenzi. Totusi, m-ar interesa sa vand si in Uniunea Europeana. Pot sa solicit finantare europeana pentru a-mi p ..
Beneficiar => Consultant sau Consultant =>Beneficiar
27 aug `08
   PRESA
Dincolo de situatiile - fericite, dar rare deocamdata - in care potentialul beneficiar detine „in propria curte" expertiza necesara realizarii complete a unei cereri de finantare, n ..
Suntem ceea ce lasam in urma noastra
27 aug `08
   PRESA
Treaba sta asa: de mic am fost un ecologist convins si chiar am încercat sa ma afirm in acest domeniu. Am sustinut campanii de presa pentru protejarea mediului si chiar am plantat u ..
„Bani europeni pentru afaceri romanesti“
13 aug `08
   PRESA
„Am o spalatorie auto.... Vreau sa o modernizez cu bani europeni... Ce trebuie sa fac?", ne-a intrebat, nu cu mult timp in urma, un intreprinzator din Galati. „Pentru un astfel de ..
Si acum ce ma fac?
13 aug `08
   PRESA
Alexandru P. este un tip dinamic si implicat care, in 8 ani (2 mandate), a reusit sa realizeze cateva proiecte importante in orasul al carui primar este. In urma cu cativa ani, a in ..
Pentru fondurile structurale e nevoie de o avalansa de hartii
25 iun `08
   PRESA
Romanii vad in "birocratia excesiva" principala cauza Aproape o treime dintre romani considera ca numarul mare de avize si documente solicitate pentru intocmirea dosarului de finant ..
Birocratia, marea problema la accesarea banilor UE
25 iun `08
   PRESA
Birocratia excesiva, lipsa capacitatii beneficiarilor de a se cofinanta si a transparentei in evaluarea si selectarea proiectelor reprezinta principalele dificultati la accesarea fo ..
Absorbtia fondurilor structurale
25 iun `08
   PRESA
Mugur Isarescu "Sunt adeptul unor analize mult mai sofisticate decat vanturarea unor cifre care pot spune putin", despre evaluarea sumelor necesare investitiilor in infrastructura. ..
Birocratia impiedica  accesarea fondurilor structurale
24 iun `08
   PRESA
Aproape o treime (29,91%) dintre respondentii unui sondaj realizat de Structural Consulting Group considera ca birocratia excesiva va fi cea mai mare problema in gestionarea fonduri ..
Dificultati ale gestionarii fondurilor structurale in Romania
24 iun `08
   PRESA
Bucuresti- 24 Iunie 2008 - Concluzii din sondajul Structural ConsultingTM Group/ www.fonduri-structurale.ro "Dificultati ale gestionarii fondurilor structurale in Romania" Aproa ..
Bani europeni pentru reciclarea rumegusului
21 mar `08
   PRESA
Un om de afaceri din Timisoara vrea sa transforme aceasta materie prima in brichete Banii europeni au intrat in vizorul oamenilor de afaceri romani. Fie ca au businessuri mai mari ..
Persoanele cu dizabilitati, incadrate in munca
13 mar `08
   PRESA
Un program finantat de UE se adreseaza tinerilor cu handicap, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, toti din Bucuresti Romania va beneficia, pana in 2013, de fonduri europene in ..
Uniunea Europeana da bani pentru informatizarea zonelor rurale
06 mar `07
   PRESA
Micii intreprinzatori vor sa acceseze fonduri structurale pentru dezvoltarea serviciilor si infrastructurii de telecomunicatii din mediul rural Desi procedurile de accesare a banilo ..
Turism medical cu fonduri europene
19 feb `07
   PRESA
Ionica Ciortan vrea sa investeasca 10 milioane de euro in constructia unui Complex Medical Turistic, la Constanta Incepute cu investitii initiale de ordinul zecilor de mii de euro, ..
IMM-urile vor sa isi extinda capacitatile de productie
06 feb `07
   PRESA
Interesul micilor intreprinzatori pentru accesarea fondurilor structurale este foarte mare, lipseste insa o cunoastere temeinica in acest sens. Constantin Mitrache, presedintele com ..
In 2007, 30 milioane de euro iau drumul satelor
30 ian `07
   PRESA
Agentii economici interesati sa contracteze fondurile europene destinate dezvoltarii rurale vor putea sa depuna proiecte incepand cu luna aprilie a anului in curs. Si asta chiar dac ..
IMM-urile pot accesa fonduri europene
23 ian `07
   PRESA
Sumele sunt destinate, in general, realizarii de investitii pentru modernizarea capacitatilor de productie Desi procesul va incepe, cel mai probabil, la jumatatea acestui an, multi ..
"Coruptia nu va face casa buna cu fondurile structurale"
16 ian `07
   PRESA
"Coruptia nu va face casa buna cu fondurile structurale", declara Dan Barna, reprezentantul Structural Consulting Group in cotidianul Adevarul Orice intreprinzator roman care va el ..
Noiembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home