Imprimă     Recomandă     Facebook     Twitter
6217 vizite
04 apr 17
Curs „Manager de proiect”

Fisiere:

1. Formular
528 KB
 
descarcă

Curs „Manager de proiect”
24 - 28 apr 2017

Structural ConsultingTM Group - www.fonduri-structurale.ro organizează programul de formare „Manager proiect"  (cod COR 242101) acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice şi Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) într-un concept de succes.

Cui se adresează?

Cursul se adresează atât celor care doresc să obţină cunoştinţe şi abilităţi legate de managementul de proiect, cât şi celor care doresc să-şi valideze cunoştinţele existente prin obţinerea unui certificat recunoscut. Cursul este axat pe transmiterea informaţiilor legate atât de planificarea proiectelor - scrierea cererilor de finanțare în contextul oportunităților create de apelurile de proiecte deschise din surse guvernamentale sau europene, cât și de implementarea cu succes a unui proiect. În cadrul cursului vor fi prezentate principalele metode de evaluare utilizate în stabilirea ierarhiei proiectelor finanţate. Pentru a participa la examenul de certificare, participanții trebuie să fie absolvenți de studii superioare.

În cadrul sesiunii de instruire, veți lucra pe idei de proiect propuse de voi sau de alți participanți, construind o cerere de finanțare pas cu pas. Veți învăța să: 

 • faceți o analiză corectă a nevoilor (secțiunile Justificare și Context din Cererea de finanțare),
 • stabiliți obiective realiste pentru proiect, obiective în acord cu prioritățile de finanțare ale unui apel de proiecte (secțiunea Obiective),
 • alegeți si planificați activitățile finanțabile în cadrul proiectului și pe ce să vă axați în descrierea acestora (secțiunea de activități, Gantt),
 • elaborați o metodologie performantă de management și implementare a activităților(secțiunea Metodologie),
 • definiți și să corelați rezultatele cu activitățile proiectului (secțiunea Rezultate),
 • stabiliți acțiuni care să asigure sustenabilitatea proiectului (secțiunea Sustenabilitate),
 • stabiliți relevanța activităților față de strategiile naționale și europene în domeniu (secțiunea Relevanță față de strategii),
 • definiți riscurile legate de implementarea proiectului și cum să faceți un plan de răspuns la riscuri (secțiunea Riscuri),
 • definiți în proiect acțiuni legate de integrarea obligatorie a principiilor orizontale/temelor secundare (secțiunile Principii orizontale),
 • faceți un buget suficient pentru a vă atinge toate rezultatele și cum să realizați justificarea sa (secțiunea Buget).

În cadrul activităților practice de la training, veți pregăti un proiect pe un template de cerere de finanțare, iar formatorul vă va îndruma în realizarea fiecărei secțiuni. De asemenea, în cadrul fiecărui modul, formatorul vă va oferi sfaturi de completare a cererii de finanțare din perspectiva unui evaluator: veți putea afla care sunt elementele cheie la care un evaluator se uită atunci când face verificarea unei cereri de finanțare și cum să punctați elementele importante în secțiunile cererii.

Ce găsiți în plus la cursul nostru, pe lângă experiența în managementul și evaluarea proiectelor a trainerilor fonduri-structurale.ro?

 • Veți cunoaște oameni faini cu care ați putea colabora pe viitor
 • Veți putea pune întrebări specifice legate de liniile de finanțare deschise în prezent
 • Voia bună e garantată! 

Când se organizează?

Perioada cursului de formare:

24 - 28 aprilie 2017
 
Programul cursului:

        24 - 27 aprilie 2017 - Sesiuni teoretice şi practice

Modulele se vor desfăşura între orele 9.00 - 17.00.

      28 aprilie 2018 - Pregătirea proiectelor de examen şi susţinerea examenului de certificare - Comisia va fi formată din reprezentanţii furnizorului de formare şi reprezentanţi ai autorităţii de certificare, ANC.

 

Unde se desfăşoară?

Sesiunea de instruire se va desfăşura în Bucureşti.

Cine te învață?

Narciza Zaharia este doctor în Relaţii Economice Internaţionale, consultant, trainer şi formator certificat ANC. Ea este membru în numeroase asociaţii profesionale: Asociaţia Societatea Română a Evaluatorilor de Proiecte, Programe şi Politici Publice şi Asociaţia Economiştilor din România. A colaborat cu numeroase companii şi instituţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul consultanţei şi managementul fondurilor structurale şi a fost implicată în numeroase proiecte finanţate prin fonduri structurale. A susţinut zeci de sesiuni de formare pentru funcţionari publici(ACIS, AM-uri, OIR-uri), British Council, Delegaţia Comisiei Europene, beneficiari și potențiali beneficiari de fonduri europene. Narciza este manager de proiect și evaluator de proiecte cu experiență în evaluarea cererilor de finanțare pentru sectorul ONG(Mecanismul Norvegian - SEE, PHARE), competitivitate economică a IMM (POSCCE), capacitate administrativă(PODCA), resurse umane (POSDRU).

Cum se face înscrierea?

Pentru a vă asigura un loc la acest program vă rugăm să trimiteţi:

1.
  formularul ataşat completat,

2.
copia ordinului de plată vizat de banca dumneavoastră

Data limită de transmitere a documentelor este 14 aprilie 2017,  19 aprilie 2017, ora 16.00 doar prin e-mail la adresa training@fonduri-structurale.ro.

Taxa de participare este de 1200 RON/participant.  Pentru cursurile acreditate ANC nu se aplică TVA la taxa de înscriere conform L.227/2015 art.292. lit f (Preţul include: suportul de curs, examenul de certificare, 2 coffee break-uri/zi şi o masă de prânz/zi). De asemenea, costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicata, art. 47.

Validarea înscrierii se va face printr-un e-mail, ce va fi transmis de către organizatori.

*Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG este ofertant și în sistemul SEAP, puteți achiziționa cursul și prin intermediul acestuia. Denumire serviciu: Furnizarea servicii formare profesionala certificata ANC - Manager proiect


Coordonatele de plată:
Grupul de Consultan
ţă pentru Dezvoltare DCG S.R.L
Sediu: Str. Eugen Barbu, nr.28A, Mogoșoaia, Ilfov

CIF: RO 21210838
Banca: Transilvania Suc Pia
ţa Chibrit
Cont: RO14BTRL04801202E80516XX
Banca: Trezorerie (doar pentru instituţii publice*)
RO25TREZ7005069XXX010870

* Pl
ăţile în trezorerie pot fi efectuate numai de către autorităţile şi instituţiile publice.

Prezentare curs

Cursul este structurat în sesiuni teoretice şi practice (atât la clasă, cât și de studiu individual). Pentru obţinerea certificatului de absolvire eliberat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi ANC, participanţii vor susţine un examen de absolvire bazat pe un test grilă şi un proiect individual pregătit pe parcursul perioadelor de studiu individual, în baza cunoştinţelor şi feed-back-ului specific primit în cadrul modulelor la clasă.

Din agenda cursului

 • Managementul integrat al proiectului: Identificarea ideilor de proiect. Analiza factorilor interesaţi
 • Managementul ariei de cuprindere a proiectului: Analiza problemelor. Obiectivele proiectului
 • Managementul timpului în proiecte: Activităţi. Drum Critic. Gantt.
 • Managementul Resurselor Umane în proiecte
 • Managementul comunicării în proiecte
 • Managementul riscurilor în proiecte: Analiza calitativă a riscurilor - planul de răspuns la riscuri
 • Managementul costurilor în proiecte: Bugetul

Metoda de training

Cursul este interactiv şi este focalizat pe specializarea participanţilor în domeniul managementului de proiect. Cursul se va finaliza cu prezentarea unei aplicaţii practice ce va fi susţinută în faţa Comisiei de Examinare, bazându-se pe aplicarea directă a conceptelor, instrumentelor şi tehnicilor învăţate în cadrul sesiunilor teoretice.

Aplicaţiile practice se bazează pe studii de caz şi simulări privind procedurile specifice managementului de proiect şi au în vedere pregătirea proiectului de absolvire. 

Date de contact

Raluca Prelucă, coordonator program, Tel: 0725072533

Email: training@fonduri-structurale.ro

 

Noiembrie 2019 (0)
Anterioară L M M J V S D  
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Alege judeţul:
află toate noutăţile noastre acum
2007 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Structural Consulting Group Structural Consulting Group
Acasă  Contact  Hartă site 
home